miercuri, 22 februarie 2012

Ciudat, dar ... adevarat

          Cele mai ciudate trucuri cosmetice din toate timpurile, parerea mea este ca sunt intradevar ciudate si multumesc lui Dumnezeu ca nu am trait si noi acele vremuri :))
          
           Intr-o zi de vara ploiasa si foarte plitisitoare, m-am apucat sa caut pe net informatii despre tehnicile de infrumusetare a strabunelor noastre si...ghiciti ce am gasit :)) eu una am ramas socata, nu stiu voi :)
         
                    Sa incepem cu vopsitul parului :) 

     Pe vreamea domniei reginei Elisabeta, femeile din Anglia erau inebunite de parul rosu a reginei, desigur in acea perioada ele nu dispunea de tehnologia de astazi asa ca au parcurs la metode home-made : un amestec de plumb, sulf si apa pt colorarea parului dar si a periucilor. Acest amestec special cauza greata, dureri de cap si sangerari nazale, dar totusi femeile din acea perioada il plateau pt frumusete :O:O:O


                  
                    Corectorul

     Bineinteles ca pe vremea aceea nu cred ca femeile aveau foarte multe cosuri si imperfectiuni. Ele il foloseau ca sa ascunda petele cauzate de bolile de piele ca si cum ar si Pojarul. Corectorul la ele era o masca de plumb alb care ascundea orice imperfectiune. In ciuda faptului ca acest ,, corector'' a cauzat multe decese, acesta a ramas in ,, trend'' multa vreme.

              Vopsirea ochilor

    La capitolul ,, sacrificii pt frumusete'' egiptenii sunt conducatorii!
Atat femeile cat si barbatii se machiau cu Kohl ( un amestec de funingine si un ,, galena'' adica un plumb gri inchis) si minereu de cupru pt a-si aceentua ochii. Expunerea indelungata la acest amestec nociv cauza coma si in final bineinteles decesu.






               Epilarea


    Femeile, dar si barbatii prepareau in casa solutii pe baza de arsenic si var neatins, pt indepartarea parului nedorit de pe corp
   Mai tarziu in ani 40, ca urmare a lipsurilor din timpul celui de al doilea Razboi Mondial, femeile foloseau smirghelul pt a se epila. What:O:O???

                Tratament pt cresterea parului

  Grasimea ranceda dar si alte substante degustatoare precum urina, sange menstrual sau materii fecale erau folosite ca si ,, tratament'' pt aproape orice, de la chelie la raceli. Barbatii foloseau o pasta de animale ca masca pt cresterea parului. WeeekkkSS!!!


                 Rujul rosu

  Pt Cleopatra inca nu aparuse rujul rosul sau gloss-ul de buze, asa ca ea a fost nevoita sa improvizeze un produs cu care sa-si coloreze buzele.
  Ingrediente: furnici pisate, sange de gandac si ceara de albine si o lasa pe buze peste noapte.
  O alta compozitie din lut rosu, rugina, alge marine si iod.




        Nu stiu voi....dar eu una nu as folosi aceste ,, trucuri'' nici daca s-ar spulbera toate produsele de machiaj din lume:))


                                             Sper ca ati avut rabdare sa cititi aceste ciudateni....


                                     Pupici
                                                  Timeea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu